Μορχέλα – Morchella
Απο τα πιο νόστιμα αλλά και απο τα πιο ακριβά άγρια μανιτάρια της περιοχής. Είμαστε τυχεροί καθώς έχουμε στην περιοχή μας όλα τα είδη της. Έχει την ιδιαιτερότητα οτι ωμή είναι τοξική. Γενικώς προτείνεται βρώσιμη μετα απο καλό μαγείρεμα. Ωστόσο εμείς την προτείνουμε βρώσιμη μετά απο ένα καλό βράσιμο, πετώντας φυσικά το νερό. Εξαιρετική επιλογή για συνταγές πίτσας, πίτας και όλων των συναφών εδεσμάτων. Άξιο να αναφερθεί ότι έχει διπλάσια ποσότητα βιταμίνης D σύμφωνα με έρευνες διεθνών πανεπιστημίων.