Τοποθεσία

ΣΙΔΗΡΟΝΕΡΟ ΔΡΑΜΑΣ

Το Σιδηρόνερο είναι ένα ορεινό χωριό το οποίο βρίσκεται 42 χμλ βορείως της Δράμας, σε υψόμετρο 650m. Περιβάλλεται απο πλούσια βλάστηση και βουνά. Είναι μια περιοχή ακαλλιέργητη, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, ίχνος φυτοφαρμάκων και ψεκασμών, χωρίς μολυσματικούς παράγοντες. Αυτοί είναι και οι λόγοι που το καθιστούν μοναδικό εδαφικά.

Προς το τέλος της άνοιξης ανηφορίζοντας σε μεγαλύτερα υψόμετρα λόγω θερμοκρασιών, μετά τα 20 με 25 χλμ οδηγούμαστε σε ενα απο τα ομορφότερα αλλά και καθαρότερα δάση της Ελλάδας-Ευρώπης. Το περίφημο δάσος της Ελατιάς (Καρά-Ντερέ).

Το δάσος της Ελατιάς συνορεύει με το γνωστό δάσος του Φρακτού, το οποίο έχει διάφορα βουνά και υψόμετρα, απ’όπου συλλέγουμε τις διαφορετικές ποικιλίες μας. Έπειτα, στο δάσος της Ελατιάς, όντας το νοτιότερο τμήμα της Ευρώπης, φύεται η μοναδική ερυθρελάτη, οπού και αυτή συντελεί στην μοναδικότητα ορισμένων μανιταριών.

SIDIRONERO MUSHROOMS LAND

Ελάτε να γνωρίσετε το Σιδηρόνερο Δράμας, το πράσινο σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια!

Είναι άξιο επίσης να αναφέρουμε, ότι τέλος του καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου, κάνουμε το αντίστροφο, κατηφορίζουμε δηλαδή σε χαμηλότερο υψόμετρα, για την συλλογή των φθινοπωρινών ποικιλιών μας. Τέλος, η πλούσια βιοποικιλότητα, η φυσική ομορφιά και τα μοναδικά τοπία, τα οποία αδιαμφισβήτητα μένουν στην μνήμη του επισκέπτη, το καθιστούν προσελκύσιμο τουριστικά, όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Ελάτε να γνωρίσετε το Σιδηρόνερο Δράμας, το πράσινο σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια!

ΖΑΝ ΖΑΚ ΡΟΥΣΣΩ

Όλοι κάποτε θα επιστρέψουμε στην φύση