Αμανίτης ο καισαρικός – Amanita Caesaria
O Caesaria θεωρείται ο πιο νόστιμος αμανίτης. Ενδείκνυται ωμός σε σαλάτα, ψιλές φέτες, με αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι και σκόρδο, αφού έχει μπει για 2 ώρες στο ψυγείο. Το όνομα του το πήρε απο τον Καίσαρα, διότι ήταν το αγαπημένο του έδεσμα. Η οσμή του είναι λεπτή και η γεύση του είναι ευχάριστη. Όπως όλοι οι αμανίτες θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην συλλογή του, διότι υπάρχουν και θανατηφόροι εξ’ αυτών. Πολύ διαδεδομένο στα βουνά μας, με φανατικούς οπαδούς σε όλη την χώρα.