Μαύρη και χρυσή τρομπέτα – Craterellus
Τα συγκεκριμένα μανιτάρια έχουν φανατικούς υποστηρικτές λόγω της ξεχωριστής γεύσης τους, η όποια θυμίζει βανίλια. Το κέρας της Αμάλθειας, όπως το ονομάζουν οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι το σιγοβράζανε με κατσικίσιο γάλα και όταν έπηζε δημιουργούσαν ένα είδος βανίλιας με εξαίσιο άρωμα. Πολύ δημοφιλές επίσης στην γαστρονομία. Ταιριάζει άψογα με ζυμαρικά, κυρίως ριζότο και κριθαρότο. Σε μορφή πούδρας είναι εξαιρετικό και για την παρασκευή βουτύρου λόγω της λεπτής εκλεπτυσμένης γεύσης του.